Cryotherapie (wratbehandeling)

Wratten behandelen met de CryoPen

Een wrat is een harde, eeltachtige uitstulping in de huid die vaak een bloemkoolachtige vorm heeft. Men ziet ze het meeste voorkomen op handen en voeten. Steelwratjes zie je vaak in nek,hals en oogleden. Ook deze wratjes is goed te behandelen met de cryopen. De wrat wordt door een virus veroorzaakt en zijn daarom besmettelijk. Het is belangrijk niet aan de wratten te krabben, hierdoor zorg je ervoor dat de virus niet op andere plaatsen kan nestelen en kan vermeerderen.
Wratten onder de voet komt  voor waar de voet de meeste druk krijgt, de hielen, onder de voorvoet en tussen de tenen. Door de druk ontstaat er een behoorlijke aangroei van eelt op de wrat en hiel en wordt het lopen erg pijnlijk.

Met de nieuwste technologie, de CryoPen(bevriezing), kan men tot op de millimeter nauwkeurig werken en diep in het te vernietigen weefsel doordringen zonder de gezonde omliggende huid te beschadigen. Onder hoge druk (55bar) komt een straal vrieskracht (vloeibaar N2O-gas) vrij. De werkingsdiepte van de bevriezing is maximaal 5 mm. De behandeling bestaat uit het verwijderen van de eeltlaag zodat de wrat goed zichtbaar wordt. Om de twee week wordt de behandeling herhaald om een goed resultaat te krijgen. Afhankelijk van de grote en diepte van de wrat zijn er meerdere behandelingen nodig. Voor de cliënt zijn er geen nadelige gevolgen.